Du mår som du andas

En inspirerande föreläsning om kopplingen mellan andningen och vårt välmående, och vad som händer i kroppen vid stress. Varför mår vi som vi mår och framförallt – hur kan vi göra för att må som allra bäst!

Tänk om vi vuxna kunde lära oss att andas som små barn gör när de sover, lugnt snusandes genom näsan med en mage som höjer och sänker sig i takt med andetagen. Vad bra vi skulle må då!

Andningen är vårt mest kraftfulla redskap till välmående, i både kropp och själ. I dag har de flesta av oss en andning som färgas av det tempo vi lever i, ofta med olika nivåer av stress. Även om vi går på yoga flera gånger i veckan så består de flesta av dygnets timmar av ett späckat schema och många ”måsten”. När vi lever med ett låg-intensivt men konstant påslag av stress så påverkar det balansen i kroppen, vilket leder till många av de symptom och sjukdomar vi ser idag.

Exempel på symtom som kan kopplas till stress och dysfunktionell andning:

  • Huvudvärk
  • Upprepade infektioner
  • Kalla händer/fötter
  • Spänd i axlar och nacke
  • Problem med magen
  • Störd sömn eller snarkningar

Detta är en föreläsning som kan bidra med insikter om vad du kan göra för att öka ditt välmående, och slippa stressymptom.

Vill du få en försmak av vad föreläsningen kommer handla om så kan du lyssna på när Sophie Resare intervjuade Anders i Epic Lifestylepodden nyligen.

Anders Lönedal är specialist inom tillämpad psykofysiologi, med en snart 20-årig erfarenhet av att hjälpa klienter främst med respiratoriska och lymfatiska problem. Psykofysiologi är vetenskapen om samspelet mellan hjärna, tänkandet och kroppsliga processer. Mer info om Anders och Coolminds verklsamhet hittar du på www.coolmind.se

Föreläsningen hålls i samarbete med föreningen Lyskraft, vars mål är att jobba för tillväxt i livskvalité.

Datum: Måndag den 28/10-19,

Tid: kl 18.30 – 21.00, insläpp och försäljning av enklare förtäring från kl 18.00

Plats: Gamla Residenset, Nyköpings hus

Investering: 250;-/person, betalas senast 2019-10-23 via Swish till 123 388 7809

Anmälan: Via mail till bokning@lyskraft.org

Vi ser fram emot en inspirerande kväll tillsammans med dig!