Fotrörelse

Återfå kontakten med fötterna

Dina fötter påverkar hur du mår! Med utgångspunkt från fötterna, och med fokus påkopplingen mellan rörelse och hälsa, kommer Pa ta oss med på en lekfull workshop om hur fötterna fungerar och hur de påverkar resten av kroppen.

25 procent av kroppens alla ben sitter just i fötterna. Dessutom är de fyllda av fler nerver än de flesta andra ställen i kroppen. Trots det ignorerar vi dem ofta i vår rörelse, och behandlar dem som klumpar längst ut på kroppen, istället för de finmotoriska kropps­delar som de faktiskt är. Kontakt med fötterna ger dig bättre rörlighet, färre spänningar, lägre stressnivåer och mindre smärta.

Du får tips på hur du förhindrar så kallade ålderskrämpor och får en mer medveten vardag. Du får prova, känna efter och hitta verktyg för att utveckla din egen kontakt med fötterna. Du får också exempel på hur dina fötter kan hjälpa hela din kropp att må bättre. Det som händer i fötterna händer i kroppen, och det påverkar hela vår hälsa.

Pa är kroppsterapeut/reflexolog, föreläsare och författare till En handbok om fötter*. Pa behandlar hela kroppen med utgångspunkt från fötterna. Med fokus på kopplingen mellan fysisk och mental rörelse jobbar han för ökad fysisk och mental hälsa.

* Boken kommer att finnas till försäljning vid föreläsningen.

Föreläsningen hålls i samarbete med föreningen Lyskraft, vars mål är att jobba för tillväxt i livskvalité.

När: Måndag den 2/12-19, kl 18.30 – 20.30

Plats: Gamla Residenset, Nyköpings hus

Pris: 250;-/person, betalas senast 2019-11-27 via Swish till 123 388 7809

Anmälan: Via mail till bokning@lyskraft.org

Vi ser fram emot en lekfull kväll tillsammans med dig!