Inte mer än människa

En tankeväckande föreläsning om vad som är naturligt respektive normalt för oss människor, och hur man med den blicken kan göra små förändringar som på sikt gör stor skillnad för att vi ska må bättre.

Vi människor är gjorda för ett liv som flockdjur på savannen. Våra framgångsfaktorer då var bland annat att vi kunde vara i rörelse länge, så länge att vi kunde springa ihjäl en hjort genom att stöta den framför flocken tills den inte orkade längre. Vi kunde kommunicera och dela erfarenheter så vi sakta men säkert lärde oss göra upp eld och tillverka verktyg. Flocken var avgörande för vår överlevnad.

Idag lever vi i en intrycksbombad 2000-talsmiljö där ensam är stark. Vi har stillasittande arbeten med en hjärna som går på högvarv och är dåliga på att lyssna på våra egna inre signaler. Det är inte så lätt att vara en stenåldersmänniska i ett modernt samhälle, men vi börjar faktiskt bli ganska duktiga på att veta vad vi behöver för att må bättre.

Välkommen på en föreläsning där vi belyser skillnaden mellan naturligt för arten människa och normalt för oss idag. Vi tittar på hur vi människor är konstruerade att leva, och pratar om hur vi med små justeringar kan göra en stor skillnad. Istället för att fortsätta känna oss stressade, ha ont i kroppen eller äta piller kan vi vända trenden och börja må bra, orka mer och ha ett roligare liv.

Jag ser fram emot en tankeväckande stund tillsammans med dig!