Min filosofi

Nipfjället_Med Bim

Människan är en tvåbent, upprättstående, långdistanslöpande apa med exceptionellt stor hjärna. Vi är ett flockdjur som är gjorda för att vara i rörelse. För att människan skulle överleva som art behövde hon både kunna springa ifrån en fara och smyga på ett byte, vi behövde kunna samarbeta inom flocken och vara både uthålliga och strategiska.

Idag har människan i vår del av världen blivit en varelse som är stillasittande inomhus. Vi är prestationsstyrda i allt och mäter oss själva med andra hela tiden. Det är viktigare att ha en bra image än ett gott liv. Resultatet är att vi låter hjärnan pågå tills den kokar över, många människor har ont lite överallt utan att vara skadade och vi äter kopiösa mängder livsstilsrelaterade mediciner. Idag verkar det som om vi tror att vi tänker som bäst när vi sitter still, och ju mer still vi sitter desto mer kreativa, beslutsföra, inspirerade och välmående blir vi. Sorry, det funkar inte så!

Genom att vara mer rörliga både fysiskt och mentalt så mår vi bättre, och ju bättre vi mår desto mer kan vi bidra till vår omgivning. Jag vill sätta folk i rörelse så vi tillsammans kan bidra till en bättre värld!