Träningsresa för kropp & själ

Vill du lära dig mer om mentala verktyg för att skapa bättre balans i vardagen? Vill du dessutom veta mer om hur kroppen fungerar och hur vi kan använda den för att må bra mentalt? Tycker du om att röra på dig och lär dig mest genom att göra? Då är det här resan för dig!

Välkommen med på en kurs som främst kommer hållas i de vackra skogarna kring Åkerby Herrgård utanför Nora. Förra året anordnade vi en uppskattad Träningsresa för kropp & själ på vackra ön Punta i Kroatien. Efter att ha följt debatten i Greta Thunbergs spår så bestämde vi oss för att förlägga kursen i Sverige istället. Det är magiskt vacker natur kring Åkerby Herrgård, med sjön nedanför och trollskogen runt knuten, så varför ”gå över ån efter vatten”?

Är du intresserad? Skicka en anmälan till lena@hjarnkontakt.se med uppgifter om Namn, Adress, Mailadress samt Telefonnummer.

Upplägg

Du får möjligheten att varvar föreläsningar om kropp och hälsa med vandring i Bergslagens skogar. Under vandringarna kommer vi att reflektera över allt från vilken riktning vi har i livet till små justeringar i vardagen som kan göra stor skillnad på sikt.  Det blir mycket walk & talk så vi kan utbyta erfarenheter och tips med varandra. Allt för att du ska känna dig stärkt i både kropp och sinne när du kommer hem.

Vi vandrar i ett lugnt tempo för att alla ska kunna vara med. Kan du vara i rörelse under ett antal timmar, med avbrott för lunch, fika och gemensamma reflektioner, så kan du vara med här!

Är du osäker på om den här resan passar dig är du välkommen att höra av dig med frågor och funderingar till mig eller Sophie på Epic Living Sweden.

Målet med helgen

Målet med veckan är att du ska få med dig

 • kunskap om hur du fungerar, fysiskt och mentalt
 • reflektioner kring små justeringar som kan göra stor skillnad i din vardag
 • utsikter och insikter från vandringar
 • en skön ”kick-off” hösten
 • en massa skönt umgänge med härliga människor
 • känslan av att vara både påfylld och avslappnad

Vi kommer ordna föreläsningar och gemensamma aktiviteter i olika former varje dag. Det kommer dessutom finnas utrymme för att ta ett dopp i sjön, värma sig i bastun eller bara koppla av en stund.

Boende & Mat

Vi kommer att bo på pittoreska Åkerby Herrgård beläget utanför Nora. Herrgården ligger precis vid Fåsjön och har gott om leder för vandring runt knuten. Detta gör platsen idealisk för vår kurs.

Följande ingår:

 • Helpension på Åkerby Herrgård
 • Förmiddagsfika och lunch i form av lunchpaket
 • Frukost, eftermiddagsfika och middag i matsalen Cupolen
 • Skön dagar i skogen med walk & talk
 • Övningar, kunskap och mycket lärande om kropp & själ
 • Bastu och relax
 • Dopp i sjön vid Åkerbys egen sandstrand
 • Utegym för den som vill fylla på med lite extra träning
 • Boule, biljard och crocket för den som har lust att utmana oss andra

Det finns dessutom en vedeldad bastu att hyra nere vid stranden som kan bokas till självkostnadspris.

Klicka här för detaljerad info om upplägg och vad som ingår.

Om arrangörerna

Lena Berg är en omtyckt vägledare i mentala förändringsarbeten, och använder alltid kroppen som en del i processen. Nyfiket samlar hon pusselbitar utifrån den senaste forskningen inom fysisk och mental hälsa. Hon började sin bana som föreläsare redan 1993 och driver sedan 2007 företaget Hjärnkontakt. Där har hon hjälpt hundratals männiksor att se kopplingen mellan kroppen och hjärnan, för att få bästa resultta i sina mentala och fysiska förändringsprocesser.

Sophie Resare har lång erfarenhet som chef och ledare både i egen verksamhet och som VD inom koncernbolag. Vikten av ett hållbart och holistiskt ledarskap är något som driver henne i arbetet med att stärka team och individer till att hitta sitt bästa jag. Sophie är utbildad inom bl.a. psykologi, holistisk hälsa och konflikt- och stresshantering. Hon driver företaget Epic Living Sweden.

Pris

Early-bird: 6.450:-/person vid anmälan t.o.m. 2019-06-15

Ordinarie pris: 6 950:-/person vid anmälan fr.o.m. 2019-06-16

I priset ingår helpension från torsdag lunch till söndag lunch.

Tillägg för enkelrum: 750;-/person

Anmälan & Betalning

 1. Klicka här och skicka följande uppgifter för samtliga personer som du anmäler: Namn, Adress, Telefonnummer, Mailadress
 2. Betala in anmälningsavgiften på 1000;-/pers. på Bankgiro 237-5996
 3. Betala resterande belopp senast 2019-08-31

Frågor & Funderingar

Maila eller ring oss:

Lena Berg, Hjärnkontakt: lena@hjarnkontakt.se, 070-348 22 00

Sophie Resare, Epic Living Sweden: sophie@epiclivingsweden.com, 070-371 93 85

Vi ser fram emot en härlig långhelg på Åkerby Herrgård tillsammans med dig!