Vandring och löpning i Saltoluokta

Läger för Löpning, Vandring & Reflektion

Följ med till förunderligt vackra Saltoluokta för en helg med utsikter och insikter!

Datum: 2019-07-04 – 2019-07-07

Intill världsarvet Laponia och de vidsträckta nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, ligger STF Saltoluokta Fjällstation. Ända sedan 1912 har människor färdats hit för att njuta av den vackra fjällmiljön och låta sig inspireras av den stärkande naturen.

Nu vill vi bjuda med dig på ett vandrings- och löparläger till vackra Saltoluokta. Här reflekterar vi över hur människan fungerar, både kroppsligt och mentalt. Vi blir medvetna om vad rörelse har för betydelse för oss människor och hur vi påverkas av det moderna samhälle vi lever i.

Vi vänder oss till dig som är nyfiken på att lära känna din kropp bättre, både fysiskt och mentalt. Till dig som vill utveckla dig i en spännande och utmanande miljö med erfarna ledare.

Är du intresserad? Skicka en anmälan till lena@hjarnkontakt.se med uppgifter om Namn, Adress, Mejladress, Telefonnummer. Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift senast 15/3 (mer info nedan)!

Upplägg

Vi lovar dig att du får med dig nya tankesätt och kunskaper om din egen kropp. Vardagsnära reflektioner om hur du fungerar och hur stress påverkar dig, samt hur du kan utveckla din fysiska och mentala rörelse.
Med vår gedigna kunskap om naturlig rörelse bjuder vi på insikter om hur du påverkas av bland annat vilka skor du bär eller hur mycket du rör på dig i vardagen. Vi lovar dig också en underbar känsla i kroppen efter alla timmar på fjället, kompletterat med god mat och trevligt häng!

Du väljer själv om du vill vandra eller springa och du kan byta grupp från dag till dag. Båda grupperna kommer hålla ett lugnt tempo, detta för att alla ska kunna vara med. Kan du vara i rörelse i ett lugnt tempo under ett antal timmar så kan du vara med här!

Är du osäker på om den här resan passar dig är du välkommen att höra av dig med frågor till mariawelin.trail@gmail.com eller lena@hjarnkontakt.se eller klicka här.

Boende & Mat

Vi bor på STF Saltoluoktas Fjällstation med helpension och startar varje dag med en rejäl frukostbuffé. Då passar vi även på att göra i ordning våra lunchpaket, som vi sen kommer att äta ute på fjället. Två kvällar avnjuter vi 3-rätters middag i restaurangen på Fjällstationen och en dag grillar vi ute i det vackra landskapet. Boendet är i flerbäddsrum, men det kan finnas möjlighet att boka enkel- eller dubbelrum mot extra avgift.

Följande ingår

 • Helpension Fjällstation
 • Heldagar på fjället med vandring eller löpning
 • Övningar, kunskap och mycket lärande om kroppen
 • Bastu vid sjön Langas
 • Båtöverfart Kebnats-Saltoluokta

Klicka här för detaljerad info om upplägg och vad som ingår.

Målet med helgen

Vi vill skapa en riktig helhetsupplevelse som gör gott för både kroppen och själen. Därför är målet att du ska få med dig:

 • kunskap om hur din kropp fungerar, och hur den samverkar med hjärnan
 • reflektioner kring små justeringar som kan göra stor skillnad
 • utsikter och insikter från vandringarna
 • en massa skönt umgänge med härliga människor
 • känslan av att vara både påfylld och avslappnad

 Om arrangörerna

Maria är erfaren rörelsecoach med stor passion för kravlös löpning i svenska fjällen. Till vardags jobbar hon bl.a. som rörelsecoach i Freefoot’s butik i Göteborg där hon hjälper människor till hållbar, skadefri löpning. Maria har stor kunskap om hur den naturliga människan fungerar med fokus på fötter, hållning och rörelsemönster. Sedan 2016 driver hon sitt eget bolag, som heter, kort och gott Maria Welin.

Lena är en grym vägledare i mentala förändringsarbeten, och använder alltid kroppen som en del i processen. Hon hjälper människor att se kopplingen mellan kroppen och hjärnan för att få bästa utväxling i en förändringsprocess. Hon driver företaget Hjärnkontakt sedan 2007, där hon coachar, föreläser, leder workshops och ordnar kurser.

Båda har stora kunskaper om hur naturen påverkar oss, hur vi kan använda den för att läka, finna oss själva och utvecklas. De har ett brinnande intresse för att få människor att tillbringa mer tid ute, gärna under prestigelösa förhållanden.

Båda två är certifierade Trail- och Outdoorledare.

Pris

För medlem i STF* är priset 6.450:- vid anmälan senast 15 mars, därefter 6.950:-.

Om du inte är medlems i STF* är priset 7.150 kr vid anmälan senast 15 mars, därefter 7.650;-

Medlemskap köps på STF’s hemsida och kostar 295 kr/pers. Observera att medlemskap även ger 10% rabatt på tågresor i Sverige.

Anmälan & Betalning

 1. Klicka här och skicka följande uppgifter för samtliga personer som du anmäler: Namn, Adress, Telefonnummer, Mejladress
 2. Betala in anmälningsavgiften på 500;-/person till Bankgiro 5099-2148 (Maria Welin enskild firma)
 3. Betala resterande belopp till Bankgiro 5099-2148 senast 2019-06-03

Klicka här för en sammanställning av allt du behöver veta i punktform. Har du några ytterligare frågor är du så klart välkommen att höra av dig. Maila oss på lena@hjarnkontakt.se eller mariawelin.trail@gmail.com!

 Vi ser fram emot en härlig helg i Saltoluokta tillsammans med dig!